Wie zijn wij

Marieke Koning

Geboren 1 oktober 1971 in Lelystad. Getrouwd met Timo.

Peggy Loupatty

Geboren 3 april 1959 in Uden. Getrouwd met Jan. Geliefd kind van God, vrouw van, moeder van, oma van, zus van, vriendin van.

Marieke

“Als ik terug kijk naar mijn jeugd, ben ik altijd al met dans bezig geweest. Ik was geen stijldans type, maar hield wel van cheerleaden, volksdans, ballet, alternatieve dansvormen, disco en house. Ik heb ergens wel het verlangen gehad om les te gaan geven, maar hoe en in welke vorm werd mij nooit duidelijk. Toen in 2014 God in mijn leven kwam werd het helder.”

“De dansworkshops die ik heb gevolgd bij Angelique Gast van Worship Danceschool Almere en bij Werkplaats van Riëtte Beurmanjer in Amsterdam, hebben mij laten zien dat ook je ook in Christelijk Nederland kan en mag dansen. Daar ben ik blij mee, want ik had een beetje de angst dat ik als leerling van Jezus, het dansen en andere bezigheden waar ik van genoot los moest laten.”

“Gelukkig is dit niet het geval, het geeft juist meer waarde. Het is van waarde om alles te doen tot eer van God. Dit is bijna niet uit leggen aan iemand die geen persoonlijke relatie heeft met Jezus. Tijdens de les geef ik aanwijzingen en richtlijnen waarmee de bewegingen ontstaan. Maar God heeft de gewrichten bedacht, waarmee we kunnen bewegen.”

“Door het geloof zijn Peggy en ik opnieuw bij elkaar gebracht. Bij een dansworkshop in Lelystad kwamen wij elkaar tegen. We hadden elkaar al jaren niet meer gezien. We ervaren beiden dat God ons geroepen heeft om DBZN op te zetten. Het is zo prachtig hoe God de vorm geeft en dat we nu samen dans- en beweeglessen mogen begeleiden in Lelystad.”

Peggy

“Van jongs af aan ben ik altijd gek op dansen geweest. Het begon met majorette en dansjes voor schoolactiviteiten. Stil zitten was en is geen optie. Als ik heerlijke muziek hoorde gingen mijn schouders al bewegen en de rest volgde snel. Uiteindelijk heb ik verschillende dansklassen gevolgd waaronder; jazz, ballet, volksdansen, zumba en devotional dance. Deze laatste heeft mij zo geraakt en doen beseffen dat ik verder wilde met dansen op Christelijke muziek. Op deze manier/expressie mijn dankbaarheid uiten voelde zo puur.”

“Mijn geloofskeuze in combinatie met dienstbaar zijn voor anderen was voor mij een heldere en kostbare keuze. Met muziek en dansen je geloof en liefde voor de Heer uit te dragen, dat kan en is zo fijn om te doen. Dat wilde ik graag met anderen delen. Hem alle eer en glorie geven door voor Hem te dansen.”

“Resultaat: inmiddels heeft onze dans- en beweeggroep vorm gekregen en zijn velen al geraakt om op deze manier hun dankbaarheid en liefde in aanbidding te mogen uiten. Samen met Marieke ‘Dansen en Bewegen in Zijn Naam’ opzetten is heel natuurlijk gegaan. Na vele jaren elkaar niet te hebben gezien, heeft God ons weer samengebracht met een mooi gegeven. Zijn liefde voor Hem en onze passie voor dansen voor Hem.”

Lessen Dansen en Bewegen in Zijn Naam

Donderdagavond in Evangelische kerk De Pijler (Zaal Vlindertuin) te Lelystad.
Tijdstip: 20:00 - 21:30 uur
Meld je aan!